Crítica al tercer enregistrament de l'agrupació a mà de MADOLLUCIA

25.05.2021

A l'octubre d'aquest ditxós any 2020 l'agrupació Puig de Bonany va treure el seu quart enregistrament amb 21 peces i, d'aquí res trauran un altre amb 41! Per cançons per ballar no estarem! A més ells, treuen a la llum peces que s'han oblidat, com "sa ballada" del grup Tralai o d'altres de música nostra o Aliorna que s'han deixat de sonar. Quina alegria de tornar a sentir aquestes jotes tan fantàstiques. Com al proper disc hi afegeixin sa jota de "sa picor" de Carumbau, ja m'acub!

Són una gran colla damunt s'escenari i no sempre és bo de manejar. Entendre's no és fàcil i empastar entre tots la veritat és que és una feina que no qualsevol s'atreviria. Dins el ball de bot hi haurà grups més innovadors, però els tradicionals també hi han de tenir cabuda. El líder del grup em conta amb gran entusiasme que tenen un objectiu ben clar, els hi agradaria arribar a destacar i sonar ben dignament damunt un cadafal. Ja ho fan! Amb aquesta actitud segur que es milloren a cada passa. Per ser aficionats i fer els enregistraments casolans el nivell digne està superat. Vénen influenciats pels veïnats de "Sa Torre", no ho poden negar, però a poc a poc aniran marcant el seu caràcter, de fet, ja m'han deixat caure que en aquest nou enregistrament, que tenen ja mig enfornat, en notarem diferència.

Els discs de Puig de Bonany són els que empren els mestres per ensenyar de ballar. De peces clàssiques, de ritme marcat que et fan moure els peuets només de sentir-ho. Les pròpies, que sense perdre l'essència ni la tradició, fan quadrar els punts per tal de ser ballades una i una altra vegada. Moltes jotes comparades amb la resta de peces. En fi, que així com estan les coses no sé si aguantarem molt més temps sense ballar, de moment ens conformarem en pegar quatre bots per dins sa cuina per llevar-mos "sa monea". Amb els "Aires des puig" fan ballera. Tant de bo, d'aquí poc, sortirem de "dins ca nostra!" a ballar a voltros a balquena. Seguiu endavant al·lots!

Bona feina!

Elaboració MADOLLUUCIA